Absolvent čtyřletého oboru vzdělání s maturitní zkouškou:
- využívá poznatky o zdravé výživě, dietách a alternativních způsobech stravování při sestavování jídelníčku
- propaguje zdravý životní styl
- orientuje se v různých stravovacích systémech, ovládá výživová doporučení pro různé skupiny (děti, senioři, sportovci...)
- ovládá technologii přípravy pokrmů s důrazem na racionální výživu a hygienické předpisy v provozech společného stravování
- ovládá techniku jednoduché a složité obsluhy hostů
Co čeká žáka oboru Gastronomie?
- hodně vaření novým zdravým a velmi chutným způsobem
- zajímavé přednášky a kurzy vedené odborníky z praxe
- po ukončení studia možnost pokračovat ve studiu na VOŠ, VŠ
- absolvent se uplatní v zařízeních společného stravování, vegetariánských restauracích, ve wellness centrech v rámci hotelových nebo lázeňských provozů
Odborná praxe: Cvičná kuchyň, zařízení společného stravování. Souvislá praxe v hotelových a restauračních provozech.
Žáci ve 3. ročníku, po úspěšném vykonání závěrečné zkoušky, získají výuční list oboru Kuchař.