Kód a název oboru vzdělání: 29-56-H/01 Řezník, uzenář
Zaměření:
Délka a forma studia: 3 roky, denní studium
Stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
Obsahem teoretického vyučování jsou všeobecně vzdělávací předměty – český jazyk, cizí jazyk, občanská nauka, matematika, chemie, tělesná výchova a odborné předměty – biologie a anatomie, zpracování masa, výživa, ekonomika, strojnictví, práce s počítačem a technika administrativy.
Absolvent učebního oboru umí:
- převzít, ustájit a jatečně opracovat skot, prasata, telata aj.
- těžit a konzervovat veškeré vedlejší jatečné produkty
- zpracovat maso drůbeže, ryb a zvěřiny
- bourat, vykosťovat a třídit maso pro výsek i výrobu
- solit, nakládat či jinak upravovat maso
- zpracovat maso na polotovary, masné výrobky, masné konzervy
- expedovat maso i masné výrobky
- obsluhovat stroje pro dané technologie atd.
Pracoviště odborného výcviku:
- Makovec a.s. – Kostelec na Hané, Držovice
Od školního roku 2010/11 je žákům oboru řezník vypláceno studijní stipendium.
Zde se můžete seznámit s pravidly pro poskytování stipendia.